söndag 11 september 2011

9/11

Nu har det gått en och halv månad lite drygt från att jag kom hem.

Det var bisarrt att komma hem, en omvänd kultur chock för allt jag saknade fanns helt plötsligt där. Mina vänner, familj och helt ärligt det svenska godiset och maten som jag verkligen saknat! :)

Har börjat min masters utbildning och fått en timanställning på en kundtjänst och det är skönt. Jag har planer på att ta mig tillbaka till USA, men det återstår att se när och om det sker i form av semester eller form av skola. Jag är öppen och vill jag så går det och jag vill verkligen.

Har tänkt på hur jag förändrats till det ännu mera bättre under tiden jag var där, har lärt mig att vara mera öppen med det jag tycker och tänker. Något som amerikanare har inga problem med, och i Sverige är man ibland men inte alltid lite tystare med vad man tycker och tänker.

Jag tänker också speciellt idag på 9/11 som berör mig, nu på ett annat sätt en tidigare. Jag har varit i New York en hel del, träffat med släkten och ja New York är hemstaden för mig där kommer halva min släkt ifrån. Går man tillbaka kommer de från Tyskland och Polen men de åkte därifrån för att ta sig till New York för att sen hamna i New York. De var fabriksarbetare, hemmafruar, målare, osv och det är jag stolt över känns fint att veta mera om släkten.

Idag tänker jag extra på min släkt, vänner och familj där borta men mest av allt på alla de 343 brandmän som sprang mot olyckplatsen och hjälpte folk.

Jag är självklart glad över att vara hemma, har inget att klaga på för skolan, jobbet, träning och livet känns bra. Det var så fint att vara där borta, jag utvecklade ännu mera av det och framtiden, ja återstår vad som sker men jag ser framemot det :) Skäms inte för den jag var förut, men jag tittar tillbaka och har ändrat mig till det bättre och det känns underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Ni som vill lägga ner tid på att göra anonyma gäst inlägg och tycker ni är roliga kan spendera er tid med att göra annat, era kommentarer publiceras ej, raderas direkt och är inga åsikter jag grubblar på.